top of page

Despre mine

Salut!

Sunt Mihaela Acasandrei, nutriționist-dietetician și mă bucur de cunoștință.

 

Am finalizat studiile de licență în 2015 în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, absolvind și masterul în domeniul Nutriției și dieteticii profilactive și curative, tot în cadrul Facultății de Medicină. 

În 2023 am urmat training-ul oferit de Universitatea Monash din Australia, certificare ce mi-a oferit informații practice și de actualitate în inițierea și personalizarea dietei Low FODMAP la pacienții cu Sindromul Colonului Iritabil. 

Educația continuă și dezvoltarea personală sunt direcții clare ale practicii nutriției, astfel am obținut în 2020 certificarea internațională SCOPE în managementul obezității. Iar în 2018 am devenit educator în diabet, acreditat de Federația Internațională de Diabet.

Mihaela Acasandrei Dietetician Nutritionist Iasi

Dar mai mult decât pregătirea formală în nutriție, am întâlnit mentori, colegi, oameni cu totul deosebiți cu care am colaborat pentru a ajunge aici, inclusiv pacienți de la care am învățat valoarea empatiei și a compasiunii în actul medical.

 

Deși mulți se referă la intervenția nutrițională ca la o „cură de slăbire”, este un proces ce se intersectează frecvent cu dezvoltarea personală. Iar educația nutrițională, respectiv comunicarea eficientă, asistența de specialitate sunt pilonii unui astfel de proces.

Rolul care mă definește este cel de educator în nutriție atât la cabinet, cât și online, inclusiv prin articolele scrise și activitatea de pe Social Media. Este cel care îmi aduce cea mai mare satisfacție în practica de zi cu zi, în special în zona diabetului, obezității, sindromului metabolic și al SOP (sindromul ovarelor polichistice), care e strâns legat de fertilitate.

 

În aceste cazuri și cele mai mici schimbări în alimentație și comportament alimentar, aduc beneficii majore asupra stării de sănătate a persoanelor cu care colaborez.

Ești dezamăgită de tentativele anterioare de a scădea în greutate sau de a-ți normaliza glicemia ori tensiunea arterială?

Sunt momente în care te simți copleșit de toate cerințele pe care societatea și industria dietelor fel de fel le au față de tine? 

Crezi că despre alimentație sănătoasă este mai ușor să vorbești, dar aproape imposibil de pus în practică?

În preajma mâncării simți că nu ai control, indiferent de bunele tale intenții de a avea o alimentație echilibrată?

Ai obosit să cauți soluții pentru că tot ce ai încercat până acum nu a avut rezultatele promise?

CUM POT SĂ ÎȚI FIU ALĂTURI?

Cu aceste frustrări mă întâlnesc frecvent în practica zilnică și vreau să îți spun că se poate și altfel.

 

Deși am fost învățați să credem că dieta = restricție și orice obiectiv nutrițional îți propui, acesta poate fi obținut automat prin înfometare sau prin interdicția totală a alimentelor cele mai dragi, AFLĂ că lucrurile stau total diferit.

 

Personalizarea indicațiilor nutriționale și asistența permanentă din partea specialistului te ajută să faci schimbări sustenabile care să facă diferența pentru sănătatea ta.

DE EXEMPLU:

Dacă vrei să ai o greutate sănătoasă, îți pot spune ce anume poți să incluzi în alimentație și care sunt porțiile potrivite pentru tine, fără a fi nevoie să renunți în totalitate la mâncărurile favorite.

Dacă ai sindromul colonului iritabil și doar excluderea alimentelor nu mai reprezintă o opțiune pentru tine. Și dacă ai nevoie de soluții țintite, practice, care să te ghideze către o alimentație echilibrată, potrivită situației tale.

Dacă ai tulburări hormonale ale tiroidei sau la nivelul ovarelor, pot să îți explic cum acestea îți pot influența alegerile alimentare și evoluția greutății. Apoi împreună găsim strategii nutriționale echilibrate concepute pentru nevoile tale unice. 

Dacă ai diabet, te pot ajuta să îți echilibrezi glicemia, fără a fi nevoie să renunți la pâine, fructe, cartofi, surse de cabohidrați/glucide în general.

Cum ar fi dacă ...

în locul la „Cu ce dietă pot slăbi repede (sau ce dorești să obții prin optimizarea alimentației)?” te-ai întreba „Ce anume trebuie să fac dacă îmi pasă de corpul meu și vreau să fiu sănătos/oasă, însă nu vreau să fiu la dietă?” 

 

Reține că:

  • A fi slab ≠ A fi sănătos

  • A fi vegan ≠ A fi sănătos

  • A ține cure detox ≠ A fi sănătos

  • A mânca în deficit caloric ≠ A mânca sănătos

  • A renunța la carbohidrați ≠ A avea glicemii bune

 

A fi sănătos înseamnă a fi blând/ă cu propriul corp, a face alegeri sănătoase în mai multe compartimente ale stilului de viață - somn, mișcare, consum de alcool, tutun, a avea răbdare și a construi o relație sănătoasă cu mâncarea și propriul sine. Lucruri care durează, presupun efort și scopul este de a fi permanente.

 

 

bottom of page