top of page

Testimoniale

Loving Child

Alimentație pentru o familie sănătoasă

Am apelat la serviciile domnișoarei nutriționist în urma efectuării unui set de analize de bază, care m-au îngrijorat. Aveam glicemia ușor mărită, lipsa de vitamina D etc. În plus, eram mereu obosită, nervoasă și lipsită de vlagă și de chef pentru orice fel de activitate, ma obosea până și verificatul temelor băiatului. Nici băiatul nu era chiar ok dpdv alimentar, având și anemie feriprivă. Dra. nutriționst a fost foarte răbdătoare, drăguță și atentă. A găsit o cale de mijloc pentru amândoi, astfel încât am reușit să ne schimbăm stilul de a mânca întreaga familie.

Am reușit să slăbesc până acum cca. 10 kg, dintre care 2.5 kg de pe organe. Lucrez în continuare să gestionez poftele de dulce și mâncatul haotic, eu având și un program la munccă foarte încărcat și sunt pe fugă mereu. Băiatului i-au ieșit bune analizele la feritină, ceea ce mă bucură și îndrăgește acum chiar și broccoli, spanacul, ceea ce părea imposibil la început. Acum avem energie să ieșim la plimbare, suntem mai atenți la ceea ce mâncăm, mai vioi și mai odihniți. Și cel mai îmbucurător este faptul că recomandările din planul alimentar se bazează pe ce ai în cămară sau în frigider, nu implica cine știe ce costuri exorbitante sau alimente nemaiauzite. Mănânci absolut orice fel de mâncare, chiar și mici gustări dulci (care ajută maxim la psihic). Pentru mine este mai mult un curs de educație alimentară.

Sindromul ovarelor polichistice și dorința de a avea un copil

Bună, Mihaela,

 

M-am cântărit în dimineața aceasta și am ajuns la 67,6 kg (de la 82 kg). Mi-a fost ușor să urmez recomandările tale și nu mai am ceva pofte speciale pe care să îmi doresc să le incluzi în planul alimentar.

 

Cred că mi-am creat și alte gusturi alimentare. De exemplu, cred că acum dacă aș mânca ciocolată obișnuită, mi s-ar părea că are gustul de dulce mult mai intens decât îl simțeam înainte să lucrăm împreună. Alt exemplu  mai concret e cu budinca de chia, pe care am avut-o joi dimineață fără niciun fel de îndulcitor, ci doar cu căpșuni și fulgi de cocos. Mi s-a părut super ușoară și foarte bună așa, în schimb în urmă cu câteva săptămâni, când am mâncat budinca de chia asemănătoare, mi s-a părut fadă. Am fost super surprinsă. Și au mai fost și alte alimente al căror gust l-am simțit altfel în ultimele săptămâni.

Mi se pare foarte tare felul în care mi se schimbă percepția gusturilor și parcă nu îmi vine să cred.

 

Zilele trecute am observat că nu mai am nici celulită cum aveam în toamnă, înainte de a începe cu planurile alimentare. Cred că a disparut 80% din celulită și mi se pare wow pentru că s-a dus din schimbarea alimentației, fără efort fizic intens sau alte tratamente speciale.

 

Așa că îți mulțumesc pentru planurile alimentare, pentru toate explicațiile și încurajările. Nu mi-aș fi imaginat că se pot produce atât de multe schimbări dintr-o astfel de colaborare. 

Iar de acum continuăm în varianta de cuplu și ne dăm silința să aducem tot mai multe îmbunătățiri stilului de viață pentru a primi un bebe în viața noastră. Mergem înainte!

Couple Cooking
Woman Laughing

Hrană pentru corp și conștientizare

Bună.

 

Totul merge super, mă simt foarte bine. Mult mai bine decât înainte și nu cred că e doar euforia unui nou început. Mă obișnuiesc să mănânc liniștită și încet, mai am de lucru.

 

Observ niște tipare și că mă mai plictisesc în timpul zile, iar primul gând este să „umplu” timpul cu mâncare/dulce. E un efort activ pe care îl fac să nu mă mai „răsplătesc” în momentele alea de plictis, dar e bine.

 

Mă simt încrezătoare, văd rezultate și schimbări deja și sunt sigură că o să devină un obicei.

Experimentezi libertatea

E super ok. Chiar voiam să te rog să continuăm, abia acum parcă simt că intru în ritm.

Cred că e prima dată în viața mea când după un weekend mai tumultuos îmi revin imediat la normal.

E prima dată în viața mea când comand ceva ce îmi place mult și mă opresc din a mânca toată porția, chiar dacă m-am săturat cu câteva îmbucături mai devreme.

Și nu pentru că mă oblig să mă opresc, ci pentru că pur și simplu sunt satisfăcută.

Image by Yannic Läderach
Happy Mother with her Child

Uneori e mai greu, dar nu renunța!

Bună, încă învăț. Nu m-am obișnuit 100% cu acest program, încă mi se pare greu de aderat. Am luat de la capăt planurile alimentare de astăzi și încerc să învăț să combin alimentele și să folosesc echivalentele.

 

Mulțumesc pentru disponibilitate! Mult succes și ție în tot ceea ce îți propui și mulțumesc pentru că mi-ai fost ghid la început de drum!

Încerc să încorporez recomandările și să le adaptez și pentru copil. Momentan nu prea am succes, dar spre viitor o să fie util.

Blândețea și răbdarea, hrană pentru suflet

Când am început sa lucrez cu Mihaela știam în are parte doar ce înseamnă să slăbești, să te abții, să ții diete. Deși mâncam sănătos, cu toate astea aveam senzația că nimic din ce mănânc nu îmi mai satisface foamea, și nici nu mă hrănea. Corpul meu era într-un stres continuu. Nu știam ce să mănânc ca să mă simt ok, să nu mă doară stomacul și, bineînțeles, să nu mă îngraș.

 

Tot procesul de 3 luni cu Mihaela a fost unul despre cum să îmi reînvăț corpul să se hrănească, cum să îl ascult și să îi dau cât are nevoie și nu mai mult.

 

Cele 3 luni în care am mâncat ceea ce îmi propunea Mihaela în meniuri au fost despre reînvățarea că e în siguranță să mănânc ce îmi  doresc, conștient și cu înțelegere și bunătate față de mine însămi.

 

Dincolo de cunoștințele nutriționale și medicale pe care le are, ea te poartă cu grija și empatie prin cotloanele minții tale, astfel încât să înțelegi de ce, uneori, faci anumite alegeri nutriționale.

Happy Girl
Mihaela Acasandrei Nutritionist Dietetician Iasi

Vă mulțumesc pentru încredere! 

Las mărturiile aici pentru a înțelege că, indiferent dacă apelezi sau nu la un plan alimentar, educația nutrițională stă la baza oricărei schimbări.

 

Unele persoane vor adera cu succes, altele vor avea nevoie de o abordare diferită sau de colaborarea cu un alt specialist cu care să rezoneze. Și e perfect normal.

 

Planul alimentar cel mult poate fi folosit ca un model, un schelet, pe care să aplici echivalenții alimentari și principiile sănătoase, și să ai parte de mai multă libertate. Pentru alte persoane este o experiență inedită să descopere rețete felurite, un ajutor pentru organizare mai bună și chiar mai prietenoasă cu bugetul

 

Un alt aspect este acela că înveți cum să te reconectezi la propriul corp, să te accepți și să îți accepți alegerile alimentare personale ca apoi să le integrezi într-un mod responsabil în alimentația zilnică.

 

Descoperi combinații și alimente noi, înveți din improvizații, te folosești de recomandări, de sfaturile primite în mod activ, de planurile alimentare, pentru a face alegerile care ți se potrivesc. Nimic nu-i bătut în cuie, doar dorința de a fi tu mai bine cu tine.

 

Sunt mândră de omuleții fantastici pe care îi am alături.

bottom of page